Vintage verkopen
vintage verkopen

Wanneer je een kledingstuk hebt gekocht via Vinted en je hebt het ontvangen, heb je twee dagen om te bevestigen of alles goed is. Wanneer het item totaal niet overeenkomt met de beschrijving of beschadigd is aangekomen kan je dit aangeven in de Vinted app. Ook wanneer je bestelling nooit is verzonden of is kwijtgeraakt ben je verzekerd.

De afgelopen week probeerde ik het nogmaals uit om internationale boosts die drie dagen lang duurde te kopen. Dit had ik uitgeprobeerd voor zes items: waarvan er vier populaire merkkleding items, één ketting van een populair merk en één kledingstuk dat merkloos was. De artikelen waren geprijsd tussen de €15 en €50 bij het uploaden.

Goede foto’s zijn belangrijk voor de potentiële koper van jouw kledingstuk. Een goede foto kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een kledingstuk dat maandenlang online staat op Vinted. Uiteindelijk is het fijn als je zo snel mogelijk je kledingkast kunt opruimen en alle oude kleding de deur uit kunt sturen.

Veel mensen vragen zich af wat het verschil nou precies is tussen Marktplaats en Vinted. In dit artikel staat uitleg wat de belangrijkst kenmerken zijn van beide platformen. Op sommige punten hebben ze grote verschillen en elk platform is beter op een ander gebied. Lees in dit artikel waar je de beste vintage en tweedehands kleding, meubels en boeken vindt.

Wanneer moet je belasting betalen voor jouw online verkopen? In september 2023 werd het bekend gemaakt dat Vinted en Marktplaats verkoopinformatie gaan doorgeven aan de belastingdienst. Dit zorgde voor veel vragen voor mensen die hun oude kleding online aanbieden om te verkopen. In dit blogartikel worden de belasting regels duidelijker gemaakt. Nieuwe regelgeving Vanaf januari 2024 geeft Vinted rechtstreeks verkoopinformatie door aan de Belastingdienst. Vanwege Europese regelgeving wordt het doorgeven van deze gegevens verplicht. Er gaat binnenkort automatisch een melding naar de Belastingdienst wanneer je dit jaar meer dan 30 items en/of meer dan 2000 euro verkoopt. Vinted of Marktplaats als hobby Maar wanneer je Vinted gebruikt als hobby hoef je je geen zorgen te maken. Wanneer je Vinted gebruikt om je eigen oude kleding en andere persoonlijke spullen te verkopen is het niet nodig om belasting over de inkomsten te betalen. Voor verkopen op Vinted wanneer je dit hobbymatig of voor jouw eigen items doet, ben je namelijk geen ondernemer. Omdat je op deze manier geen ondernemer bent is het niet nodig om btw of inkomstenbelasting af te dragen. Wanneer je tweedehandskleding verkoopt als hobby doe je dit meestal tegen een verlies. Commerciële verkoop Commerciële verkoop gebeurt verkoop op grotere schaal en is wordt er winst verwacht. Hiervoor gelden andere regels en belastingplicht. Op de website van de Belastingdienst staat uitleg voor deze situatie. Deze blog richt zich op puur hobbymatige verkoop van tweedehandskleding. Ondernemer, zzp'er of webshop Ben je ondernemer, zzp'er of heb je een webshop en wil je verkopen via Vinted? Lees dan dit artikel voor meer informatie: https://www.vintageverkopen.nl/blog/mag-je-als-ondernemer-of-webshop-verkopen-op-vinted Conclusie Wanneer online kleding verkopen puur een hobby voor je is en je geen winst maakt heb je geluk. Je kunt dus met een gerust hart doorgaan met online kleding aanbieden en geld te verdienen op de app. Deze regels zijn niet van toepassing wanneer je jouw eigen oude kleding online verkoopt. Heb je twijfels over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met de Belastingdienst.